Kako se je #ščetka začela in kako so enačbe tudi zabavne

Sprehod po plaži, skriti gozdni potki ali nenazadnje mestnem parku ­ v današnjem času vedno te žje najdemo kotiček v objemu naše ljube narave, ki bi bil tako lep in neokrnjen, kot je bil nekdaj. Pa ne zato, ker bi se mati vseh nas kar tako spreminjala, pač pa smo za to krivi mi, tisti, ki nam je prav ona povsem nesebično podarila vse svoje sadeže, čudeže in nenazadnje svoj dom. Kot da nam že njena radodarnost ni dovolj, moramo povsod, kamor zaidemo, pustiti naše sledi in ji zadati brazgotine v obliki najrazličnejših odpadkov. Ob tem ne trpi le ona, pač pa tudi tisti, ki na tem planetu z nami sobivajo ­ živali, ki so se adaptirale veliko bolje kot mi.

Pa pustimo sedaj nešteto dejstev in opornih točk, zaradi katerih imamo lahko enormno slabo vest 🙂 Ni še prepozno! Čeprav se onesnaženost iz leta v leto povečuje, lahko z majhnimi koraki dosežemo nepredstavljivo manj invaziven način življenja, kot je ta, ki ga večina živi sedaj. Saj veste ­ v slogi je moč in ne vem, če obstaja boljši razlog, da združimo moči, kot pri pomoči očiščevanja našega planeta.

Čeprav večini niso ravno ljube enačbe, je naši ekipi slednja še prav posebno všeč: les > plastika.
Mislim, da je ponovno naštevanje, zakaj je les toliko boljši v primerjavi s plastiko, povsem nepotrebno, morda pa večina ne ve, da lahko leseni izdelki nadomestijo marsikateri plastični izdelek. In ­ ne boste verjeli ­ tudi plastične ščetke so (kot bi rekla naša Evrovizijska predstavnica Lea Sirk) passé, zato jim raje rečite hvala, ne! 😀
“Ja in s čim naj si potem umivam zobe?!”, si sedaj zagotovo kdo misli. Še dobro, da smo korak pred vami in smo za vse vas, ki vam tako za našo mati naravo, kot za vašo ustno votlino ni vseeno, pripravili lesene #ščetka. Če vas zanima, zakaj so res the best in vrhunske, kliknite TUKAJ.

… poleg tega pa si ne pozabite ogledati še našega Instagram profila, na katerem vas bomo z veseljem zabavali z bioeko recepti, novostmi in zabavnimi (tako vsaj upamo) citati 🙂 Pa še nagradne igre vas čakajo.

In ja, tudi bloge bomo pisali. Več pa naslednji teden!
Čuvajte našo mati naravo in se ščetkamo kmalu,
ekipa #ščetka